2014. nov 17.

A legjobb dolog ami a hétfő reggeleddel történhet - Amerikai palacsinta

írta: Züminyúl
A legjobb dolog ami a hétfő reggeleddel történhet - Amerikai palacsinta

Biztos nem vagyok vele egyedül de amit nagyon nem szeretek, az a hétfő reggel, és ilyenkor bármit megteszek azért, hogy csakazértis jól induljon a napom. Sokszor elég egy bögre forró tea vagy egy pirítós fűszervajjal, de sokszor vetemedek hajnali reggelikészítésre, mint például ma is. És ha már kint köd, eső, hideg van, akkor bentre érdemes illatos-meleg légkört teremteni. Íme egy ötlet, hogyan! Nem kell sokkal hamrabb felkelni, megéri a fáradtságot. Előre szólok: se nem diétás, se nem "reform".

Amerikai palacsinták, két főre, elkészítés kb 15-20 perc:

2dl tej

1 tojás

1 teáskanál sütőpor

150g liszt

egy evőkanál cukor

egy nagy evőkanál vaj megolvasztva

illatokért felel: egy evőkanál vaníliaaroma, egy fél citrom reszelt héja, csipet fahéj (együtt és külön-külön is, ízlés szerint)

Keverjük össze a hozzávalókat kézi habverővel simára. Egy sűrű palacsintatésztát kell kapjunk, olyasmit mint a muffintészta. Felhevített palacsintaserpenyőbe (teflon a legjobb) kissebb merőkanállal tenyérnyi pöttyöket cseppentünk, akkor lehet megfordítani amikor már buborékos a teteje. Szép barnára fog sülni, pillanatok alatt kész, figyeljünk oda meg ne égjen! Ma reggel banánnal és mogyorókrémmel tálaltam, a klasszikus juharszirup-vaj helyett.

DSC_2985.JPG

Szólj hozzá

reggeli palacsinta sütés evészet