2019. sze 06.

Őszi könyvajánló - csak könnyedén: Szólíts Alexnek!

írta: Züminyúl
Őszi könyvajánló - csak könnyedén: Szólíts Alexnek!

Ez pedig itt a reklám helye!

Ti csalódtatok már kedvenc írótokban? Aki már évtizedek óta szállítja a legjobb történeteket, ami szórakoztat, ami megüti a nívót, ami kikapcsol. Aztán a könyvek színvonala mélyrepülésre vált, elhatalmasodik rajtuk a kényszerírás izzadtságszaga, közhelygyűjteménnyé, pisikaki viccek, közönséges megnyilvánulások pöcegödrévé alakulnak át.
Könyvmolyként nekem már sikerült csalódnom. Ezért nem is bántam, amikor kezembe vettem Frodi Scéal könyvét, őt ismerve, reméltem, hogy valami üdét és frisset fogok olvasni, mégis azon az elvárt színvonalon, amin régvolt kedvenceim mozognak.
Van úgy, hogy évekig tart, mire egy projekt beérik az emberben, mire nyélbe üti. Frodinál is így volt ez. Kislánykora óta firkálgat: írt már fantasy sztorikat, különféle ponyvakezdeményeket, sőt, épp a mesekönyvén dolgozik. Májusban azonban megjelent élete első lektűre, amit a szűk ismeretségi körünk tapsviharral fogadott. Ha szeretitek a nyári olvasmányokat, amik a melegben sem fekszik meg a gyomrotokat, erősen ajánlott beszerezni!

Az ő szavaival élve: A sztori mélységeihez nem kell búvárruha, elég lesz a gumicsizma is.

És hogy miről is szól?
„– Nem mintha érdekelne, hogy mit akar, de ezt a többes számot verje ki a fejéből, Alex! Vagy hívjam inkább Averynek? Colinnak? Vagy ki tudja, minek? Legjobb lesz, ha egyszerűen hazug disznónak, vagy szélhámosnak fogom szólítani, az bármelyik alteregójára ráillik! – kiabál Neftys.

Egyikőjük sem egyszerű eset: Neftys Nero, a fantaszta, diszlekszikáliás mesekönyvszerző, és Alex Afrodakis, a kiszuperált titkosügynök, akit egy zűrös, öcsém-komplexusos volt kolléga személyében utolér a múltja. Első találkozásuk nem sikerül konvencionálisra – a nemtervezett vakrandival belegabalyodnak ebbe-abba: egy régi kémhistória elvarratlan szálaiba, kincsvadászatba, egymásba. A férfi rohamosan amortizálódó korpusza is aggasztja Neftyst – hol szedi össze a sérüléseit?

Végül azonban – Alex saját szavaival élve – minden jó, ha a vége puskaporos!”

Hol tudjátok beszerezni: 
Nyomtatott formában, aki szereti a frissen készült könyv illatát, az Underground Kiadótól.
Aki nem cipel magával könyveket és inkább az olvasószerkentyűjét szagolgatja, a Kiadónál, a Líránál, az Ekönyvnél vagy a Bookline-nál találja meg.

Az írónő oldalát itt találjátok, naponta érkező különféle tartalmakkal.

img_20190530_141610.jpg

Szólj hozzá

könyves szolitsalexnek frodisceal