2015. júl 06.

Zabkekszek - cukor és fehérliszt nélkül!

írta: Züminyúl
Zabkekszek - cukor és fehérliszt nélkül!

Omlós és nem hagy bűntudatot.

Manapság sajátos módon próbálom kikerülni a fehér lisztet és a cukrot egy diéta részeként, de sajna a sütiket nem tudom elhagyni . De akkor legalább valami minimálisan egészségtelent egyek: éljen a zabkeksz!!!

120g nagyszemű zabpehely

120g teljes kiőrlésű liszt

120g olvasztott vaj

egy teáskanál valíliakivonat

egy tojás

egy csapott teáskanál szódabikarbóna

Opcionális ízesítők (megannyi más mellett):

fél tábla étcsoki apróra darabolva+ csapott evőkanál őrölt kávé

két nagy marék asztalt gyümölcs (áfonya, meggy, mazsola, barack apróra vágva, stb)

kis darab reszelt gyömbér + citrom reszelt héja

egy marék őrölt mák + egy citrom reszelt héja

Két nagy marék mag: dió, mogyoró, mandula, mák, kesu apróra vágva, stb.

teáskanál fahéj + őrölt chilli + marék almacsipsz apróra vágva

Keverjük össze a hozzávalókat hogy egy homogén masszát kapjunk, formázzunk kis labdákat amiket majd a sütőpapíron ellapítgatunk. 180 fokon 9-10 percig süssük! Kívül ropogós, belül olmós lesz. Hagyjuk kihűlni egy rácson vagy tiszta konyharuhán. Az egészet el lehet készíteni fél óra alatt, sütéssel együtt!

Szólj hozzá

süti édesség keksz sütés evészet zabpehley