2015. júl 06.

Isteni sajttorta áfonyával és málnával

írta: Züminyúl
Isteni sajttorta áfonyával és málnával

Avagy: mivel vedd le Anyádat a lábáról?

Krémes, gyümölcsös, és nem ördöngösség, de előző nap el kell készíteni.

Hozzávalók:

250g zabkeksz

150g puha vaj

115g cukor

900g Philadelphia krémsajt VAGY mascarpone

két nagy tojás

115ml habtejszín

egy csomag vaníliás cukor

egy citrom reszelt héja

A gyümölcsökhez:

200g friss áfonya

200g friss málna

2 evőkanál barnacukor

A vajat összedolgozzuk a darabokra tört kekszekkel, majd egy normál kb 24cm tortaforma aljába nyomkodjuk. 180 fokon 10 percig sütjük - érdemes alátenni egy sütőpapírt, ha a tortaformánk csatos és nem zár tökéletesen (mint az enyém). Hagyjuk kihűlni.

A sütőt 200 fokra melegítjük. Egy nagy tálban keverjük össze a krémsajtot és cukrot egy elektromos habverővel addig amíg krémes nem lesz. Egyenként adjuk hozzá a tojásokat majd a habtejszínt. Végül adjuk hozzá a vaníliás cukrot és a citromhéjat.

A gyümölcsöket külön-külön kis fazékban feltesszük főni: egy-egy evőkanál cukorral és egy pici vízzel addig főzzük amíg sűrű szósz nem lesz a fazék alján, de a gyümölcsök is nagyjából egyben vannak. Hagyjuk kihűlni.

A kihűtött alaplapra rásimítjuk a sajtkrémet, majd a tetejére borítjuk az ugyancsak kihűlt gyümölcsragukat: én elfeleztem, a torta egyik fele áfonyás, másik málnás lett. Egy evőkanállal picit összekeverjük a sajtkrém tetjét a gyümölcsraguval. Előmelegített sütőben 45 percig sütjük, miután kész, egy éjszakát hagyjuk hűtőben pihenni.

Aztán nézzük végig ahogy Anyánk elámul sütési tehetségünkön!

 

Szólj hozzá

süti édesség sütés málna áfonya sajttorta evészet cheesecake